Дан Дома

Дана 21. маја прославили смо Дан нашег Дома у свечаној сали Дечијег културног центра заједно са колегама и пријатељима из других домова како Београда тако и широм Србије, бројним сарадницима из локалне заједнице и колегама из школа.

 

Програм је отворио хор Дечијег културног центра извођењем песама „Поздрав из Србије“ и „Београд вас зове“ на челу са диригентом мр Невеном Ивановић. Након тога су ученицe музичких школа Касија, Лидија, Наталија и Јана извеле „Waltz No 2“ (Dmitri Shostakovich). Познату нумеру Ђорђа Балашевића „Боже, Боже“ извели су на гитарама Василије и Марко а победници овогодишњих Републичких сусрета у категорији популарне музике, Касија, Mausy, Миња, Ђорђе и Немања још једном су разгалили присутне нумером „Just the two of us“.

 

Теодора и Валерија су кореографијом „Like a boy“ представиле своје вештине модерног плеса док је наша Сања Ђорђић, победница Републичких сусрета у оквиру поетског приказа говорила ауторску песму „Дара“.

Програм је затворен сплетом етно песама из Врања у извођењу Ање, Саре, Наталије, Селене и Немање и фолклорном кореографијом „Веселе Шопске игре“.

Током трајања програма проглашени су и ученица генерације – Сања Ђорђић и ученик генерације – Лука Менгер којима су додељене награде.

Прослава се након приредбе наставила уз послужење, забаву и дружење а посебну захвалност дугујемо свим колегама и пријатељима који су дошли као и Дечијем културном центру на сарадњи.