Smeštaj i ishrana u Domu učenika

 

 

СМЕШТАЈ 

Дом располаже смештајним капацитетом од 109 соба са укупно 473 лежаја у три објекта. У згради 8/1 и 8/3 смештене су девојчице, док је зграда 5A мешовита.

Од укупног броја соба (109), 11 је двокреветних, 21 трокреветна, 35 четворокреветних, 6 петокреветних, 36 шестокреветних. Зграда 8/3 има 106 кревета, зграда 8/1 има 145,а зграда 5A – 222 кревета.

Собе у згради 8/3 имају сопствена купатила, док су тоалети на спрату. Собе у зградама у Крунској 8/1 i 5A немају сопствена купатила већ су заједничка на спрату, као и тоалети и умиваоници.

Ученици се сами старају о хигијени својих соба, а за одржавање осталих просторија и купатила је задужено особље Дома.

У све три зграде је централно грејање, wireless интернет, учионице са рачунарима , ТВ сале, видео надзор...

 
 

 

ИСХРАНА

Дом располаже комплетно опремљеном кухињом са савременим уређајима и посудама за припремање хране и климатизованом трпезаријом. Издавање хране врши се линијски у виду самопослуживања, а у време издавања оброка у трпезарији се налази дежурни васпитач који води рачуна о реду, миру и култури понашања ученика.

Пуна пажња се поклања квалитету исхране ученика. Јеловник је усклађен по нормативима исхране ученика и студената, а у његовом састављању учествују Нутрициониста, Шеф кухиње, Магационер и Економ у сарадњи са Сарадником за ученички стандард.

 
 
 

 

HACCP

 
Јеловници су обрађени по нормативима исхране Института за медицинска истраживања у Београду, а усвојени у скаладу са решењем Министарства просвете о нормативима исхране ученика и студената. Са Градским заводом за јавно здравље постигнут је договор о перманентној контроли хране и намирница које се користе у исхрани ученика, као и санитарно-хигијенског стања у кухињи.