Наградни излет за ученике

И ове школске године организован је наградни излет за ученике који су били активни у секцијама и разним другим активностима које наш дом организује. Ученици су имали прилику да обиђу Ваљево и посете његове културне знаменитости.

Значајна је била посета Пољопривредној школи са Домом ученика, где су наша деца обишла њихов комплекс који се простире на више десетина хектара који ученици сами обрађују. Узгајају разне врсте биљних култура, баве се сточарством, као и производњом и прерадом млечних производа. Све производе како у сопственој исхрани у дому тако и за продају и извоз. Укључени су у разне пројекте у земљи и иностраству. У комплексу је модерна лабораторија у којој ученици уз помоћ својих професора обављају велики број истраживања. Поред наведених објеката налази се пекара за производњу разних врста пецива.

 


Ученици и васпитачи нашег Дома су у једној врло пријатној атмосфери разменили искуства и понели лепе успомене захваљујући домаћинима који су били веома љубазни. Обилазак Ваљева настављен је у Манастиру Лелић, задужбини Владике Николаја Велимировића. Ученици су се упознали са животом и радом Владике, као и архитектуром и изградњом манастира и целокупног комплекса.

 

Посета Народном Музеју била је јако занимљива. Ученици су прошли кроз сталну поставку - Трећа димензија прошлости и Сеча кнезова - Муселимов Конак. Незаобилазна је била шетња главним градским тргом као и Тешњаром, прелепом улицом која по свему подсећа на београдску Скадарлију.
До следећег излета памтиће се разнобојне руже из баште Дома, природа Лелића као и подсећање на богату српску историју.