26. Републички сусрети домова ученика средњих школа у културно – уметничком стваралаштву

У периоду од 10. до 12. маја 2024. године организовани су 26. Републички сусрети домова ученика средњих школа у културно – уметничком стваралаштву. Oвогодишњи домаћин био је Дом ученика средњих школа „Бранково коло“ из Новог Сада. 

Први дан је био резервисан за поставку изложбених радова у оквиру ликовних и издавачких категорија као и такмичење међу ученицима у литерарном и ликовном стваралаштву.

Други дан у свечаној концертној сали импозантне Музичке и балетске школе „Исидор Бајић“ талентовани ученици из целе Србије надметали су се у седам категорија. На програму су били драмски и поетско сценски приказ, популарна, класична и етно музика а затим модеран плес и фолклор који је затворио манифестацију. Након тога стручни жири донео је одлуке о најбољим учесницима и наградама.

Ученици нашег Дома такмичили су се у категоријама популарна и етно музика, поетски приказ и ликовно стваралаштво. Категорија издаваштва је ревијалног карактера на којој је приказан наш часопис ДОН, победник регионалног такмичења.

 

 

На изложби су били радови Маше Микић која је освојила 1. награду у области ликовног стваралаштва на Регионалној Домијади и илустрације Ање Кукољ, која је победила у области примењене уметности.

Прву награду из категорије популарне музике освојили су наши ученици

Maussy Shabani, Касија Ивановић, Миња Прековић, Ђорђе Гачић и Немања Грујић који су извели песму

Just the two of us (Бил Видерс).

Прва награда припала је и нашој Сањи Ђорђић у области поетско сценског приказа за ауторску песму „Дара“.

Етно група коју су чиниле Селена Лазаревић, Ања Вукотић, Наталија Савић и Сара Коцић освојиле су трећу награду.

Ученици Маши Микић честитамо на учешћу у ликовном стваралаштву!

 

Видео запис погледајте ОВДЕ